Martisoare Dansante
16 martie 2024- Sala Luceafarul - Bucuresti
Festivalul StaREvolution are ca scop descoperirea si promovarea talentelor dansatorilor aflati in orice etapa a evolutiei lor: debut, intermediar sau avansat si se adreseaza tuturor centrelor de dans(invatamant vocational si nonvocational) scolilor si gradinitelor de stat si private, dansatorilor si participantilor individual sau in formatie/grup.
Premiile sunt oferite de organizatorii festivalului, Asociatia Club Sportiv Happy Star & Happy Star Events, de sponsorii si partenerii acestora.
- Data limita de inscriere FSRE XIII:
10 martie 2024 - Data afisarii desfasuratorului FSRE XIII:
12 martie 2024 - Data desfasurarii FSRE XIII:
16 martie 2024 - Taxa de participare se achita pana la data de 14 martie 2024 in contul:
SC Happy Star Events (CUI:44918931): IBAN: RO37INGB0000999911818434
Contact info:
Ioana Gogulescu
0724 285 795 / starevolutiondancefestival@gmail.com
presedinte asociatie/instructor de dans /organizator evenimente
project manager Festival de dans – StaREvolution
www.starevolution.ro
Contact Suport Tehnic platforma RDCPv2
Alex Cristian
Telefon: 0768336188
Adresa de email: suport@rdcp.ro – Specificati numele competitiei
I . DISCIPLINELE DE DANS si CARACTERISTICILE LOR PENTRU JURIZARE
- CATEGORIA A: balet classic/neoclasic /contemporan/lyrical/jazz/cabaret
BALET CLASIC – Tehnici de balet clasic dansat în încălțăminte de balet sau pantofi Pointe (12 ani si peste).
BALET NEOCLASIC,introdus in secolul XX de coregraful George Balanchine,este caracterizat prin: viteza,energie,o manipulare a formei clasice,asimetrie ,mai multe spectacole intr-un singur act, costume si décor simple
CONTEMPORAN– Se va ține cont în special de trăirile și energia transmise de către concurent prin imbinarea elementelor de tehnica, compozitie si improvizatie.
LYRICAL – stil de dans care combină elemente de balet, tehnici moderne și jazz. Este inspirat de versuri și de conținutul muzical. Miscările unui dansator liric interpreteaza muzica, redand emotii.
JAZZ – principalele caracteristici urmarite sunt : paralelismul mișcărilor de izolare contracțiile, coordonarea, impulsurile. In jazz se pot regasi elemente de charlestone, swing, balet etc.
- CATEGORIA B: dans modern-show dance/zumba dance/dans sportiv/dans latino/dans caraibean/tap dance
DANS MODERN-SHOW DANCE – dansuri tematice cu elemente din toate stilurile ce antreneaza publicul
ZUMBA DANCE – elemente de. aerobic redate pe ritmuri latino si nu numai. Se urmareste tehnica pasilor de aerobic, ritmicitatea ,energia si sincronizarea membrilor echipei de dansatori
DANS SPORTIV – Cele 10 dansuri aferente dansului sportiv: Vals Lent, Tango, Vals Vienez, Slow Fox, Quick Step, Samba, Cha Cha, Rumba, Passo Doble și Jive.
DANS LATINO – orice stil latino, inclusiv cele care nu fac parte din dansul sportiv (Salsa, Bachata, Merengue,Kizomba etc)
- CATEGORIA C: folclor national /etno stilizat/fetno/dans de caracter
FOLCLOR NATIONAL – redarea cu acuratete a dansurilor traditionale , a portului specific si atitudinea in dans. Elementele de gimnastica nu sunt admise la aceasta disciplina decat daca fac parte din caracterul dansului (ex; la calusari)
ETNO STILIZAT- momente de inspiratie folclorica combinate cu alte stiluri clasice(caracter, mima sau pantomima) sau moderne(jazz, urban, acro, etc).
FETNO – Un concept nou și neconvențional care îmbină folclorul românesc cu muzica modernă comercială, într-un spectacol unic de dans cu elemente din dansul traditional romanesc, dans modern si dans contemporan
DANS DE CARACTER –tarantela, csardas, mazurka, spaniol, tiganesc, oriental, chinezesc,s.a.
Se va urmari: – capacitatea de executare a elementelor tehnice cu respectarea specificului naţional al dansului si capacitatea de stilizare și redare a tipurilor de paşi şi mişcări de dans
– modul de utilizare a spaţiului scenic si capacitatea de redare a mesajului artistic prin exploatarea tuturor formelor de expresivitate artistică ; tinuta scenica
– capacitatea de utilizare a obiectelor de recuzită în funcţie de succesiunea logică a momentelor artistice.
- CATEGORIA D: gimnastica/acro-dance/majorete/aerial-dance
ACRO-DANCE – Acrobatiile pot fi combinate cu diferite stiluri de dans, de exemplu Breakdance, Hip-Hop si multe altele. Acrobația este necesară și trebuie să depășească elementele de dans.
GIMNASTICA – implică o serie de mișcări ce necesită forță fizică, flexibilitate, echilibru, rezistență, grație și conștientizare chinestezică.
Gimnastica artistică ,gimnastica ritmică, gimnastica aerobică, gimnastica acrobatică și săriturile la plasa elastică (trampoline). Se va juriza energia, expresivitatea și tehnica. MAJORETE -ACCESORIILE (POM PON SAU BASTON) vor fi folosite 80% din dans. Se urmareste sincronizarea și efectul vizual, mișcările clare și precise, tehnica manuirii accesoriilor și executarea elementelor tehnice de dans. Efectul vizual include schimbări de nivel, lucrul în grup, schimbări de formatii..
- CATEGORIA E: urban/MTV-production/musical/dans tematic/open
URBAN – toate stilurile de dans specifice Urban Dance: Street-Dance, Locking, Popping, Electric Boogalloo, House, Crumping, Bboying,Hip-Hop,Dance Hall. Sunt permise elementele acrobatice dar nu trebuie să domine și nu se punctează suplimentar. Nu sunt permise elemente de mișcare sau versuri vulgare. Dansul trebuie adaptat în funcție de vârsta concurentului.
MTV-PRODUCTION – combinarea mai multor stiluri de dans cu coregrafii nou create, inspirate de tradiția MTV, spectacole de varietate și grupuri de cântece populare. Este un stil comercial de jazz, o combinație de Jazz, Funk, Hip Hop sau alte stiluri. Accentul este pus pe prezentare, stil, expresie și performanță.
MUSICAL – Muzica selectată ar trebui să fie inițial dintr-un film muzical sau de dans (de exemplu Dirty Dancing, StepUp).Este important ca provenienta partiturii muzicale să fie clar recunoscută cu ajutorul creației coregrafice, machiajului, costumelor și a recuzitei. Coreografia din original (film / muzical) nu este permisă.
DANS TEMATIC-PRODUCTIE – Decorurile sunt obligatorii. Se va juriza în mod special tema, povestea, expresivitatea costumele și folosirea decorului
OPEN – Categoria care poate îmbina mai multe stiluri si tehnici de dans
TANGO ARGENTINIAN-tango pista, tango escenario si grup coregrafic
II . SECȚIUNI
SOLO >> 1 Dansator
DUO >> 2 Dansatori
TRIO >> 3 Dansatori
QUARTET >> 4 Dansatori
GRUP >> 15-12 Dansatori
FORMATIE >> Peste 13 Dansatori
III . CATEGORII DE VARSTA
BABY >> 2-3 Ani
MINI I >> 4-6 Ani
MINI II >> 7-9 Ani
JUNIOR I >> 10-12 Ani
JUNIOR II >> 13-15 Ani
JUNIOR III >> 16-18 Ani
TINERET >> 19-35 Ani
SENIORI >> peste 35 Ani
În cazul in care sunt mai mult de 2 dansatori (duo, trio quartet formatii si grupuri) se va lua in calcul media aritmetica a vârstelor împlinite de concurenți până la data evenimentului.
Media rezultată ii va incadra intr-o categorie de vârstă.
Exceptii:
*În cazul in care in grup danseaza un concurent care are varsta mai mare ca si media grupului,dansul va fi inscris la categoria de varsta pe care o are acest dansator: ex: Grupul are varsta pentru “Copii” iar dansatorul exceptie este “Junior”,. Dansul se inscrie la categoria de varsta Juniori.
* JUNIORII si SENIORII nu au voie sa concureze cu grupele MINI I, MINI II sau COPII
* La disciplina “PRODUCTIE”, este permis să participe dansatori din toate grupele (MINI I,MINI II, COPII,TINERET,ADULTI si SENIORI).
Organizatorul își rezervă dreptul de a solicita dovada varstei dansatorilor (certificat de naștere / carte de identitate).
Nota: In functie de numarul de inscrisi , organizatorul isi rezerva dreptul de a cumula diferite categorii/discipline de dans.
Categorii în funcţie de nivelul de pregătire:
1. HI=HOBBY INCEPATORI: copii ce practica dansul de 2-3ori pe saptamana si au o experienta de maxim un an
2. HA=HOBBY AVANSATI: copii ce practica dansul de 2-3ori pe saptamana si au o experienta de peste un an
3. PRO=PROFESIONISTI: scoli/licee/cluburi de profil cu program intensiv de pregatire.
IV . LIMITE DE TIMP
SOLO >> max 2:30 min
DUO >> max 3:00 min
TRIO >> max 3:00 min
QUARTET >> max 3:00 min
GRUP >> max 3:30 min
FORMATIE >> max 4:30 min
Excepţie: numere de dans clasic
– muzica poate fi mai lungă sau mai scurtă, ca în cazul coregrafiei originale.
Există o îngăduinţă limită de timp de 5 sec. Număr de productie: 15
V . TAXE DE PARTICIPARE
SOLO >> 150 RON
DUO >> 150 RON
TRIO >> 150 RON
QUARTET >> 150 RON
GRUP >> 90 RON
FORMATIE >> 90 RON
*IMPORTANT :
Suma reprezinta taxa de participare pentru fiecare participant , pentru un dans.
Sunt admise mai multe participari cu plata integrala a fiecarui moment.
Taxa de participare se achita:
-in contul SC Happy Star Events (CUI:44918931): RO37INGB0000999911818434
– cash cu urmatoarele specificatii necesare facturarii:
-participant independent : nume si prenume , CNP, suma
– cluburi: denumire club, adresa, CIF sau CUI , banca , suma
Orice forma de inscriere (site sau mail) confirmata reprezinta angajament ferm de participare si neprezentarea la eveniment atrage dupa sine penalitati reprezentand 30% din suma datorata.
ATENTIE!
Taxele de participare nu includ niciun tip de asigurare. Concurenţii şi părinţii înțeleg că responsabilitatea participarii la festival le apartine in intregime , iar organizatorii Happy Star Events&ACS Happy Star sau oricare dintre angajaţii sau colaboratorii lor sau proprietarii spațiilor puse la dispoziţie concurenţilor nu işi asumă niciun fel de responsabilitate pentru orice prejudiciu,boala, invaliditate, deces, sau pierderea, deteriorarea bunurilor personale, în măsura în care legea nu dispune în mod special altfel.
LIMITA DE ACCES – In sala de concurs este permis accesul a maxim 500 persoane
Profesorii au acces in culise si pot repeta cu elevii pe scena, inaintea inceperii concursului.
Este INTERZIS accesul parintilor/insotitorilor in culise exceptand cazurile speciale cand , concurentul are intrari repetate in scena si necesita schimbari rapide de costumatie.
VI . SISTEMUL DE NOTARE/JURIZARE
**Fiecare dans este evaluat de cel puţin trei juraţi pe baza urmatoarelor criterii:
– Tehnica: nivelul de dificultate şi numărul de elemente tehnice de dans
– Muzicalitate si coregrafie: originalitatea momentului, compoziţia, sincronizarea muzicii alese- – Expresivitate si nivel de performanta in raport cu categoria de varsta si sectiunea la care participa
– Orientare scenica:impresia de ansamblu, costume, accesorii folosite, utilizarea scenei
Notele vor fi de la 5(cinci) la 10(zece) si vor fi acordate imediat dupa terminarea momentului artistic al fiecarui concurent pe formulare speciale puse la dispozitie de organizator.
Nota finala va fi data de media aritmetica a notelor obtinute.
**IMPORTANT!
Locurile 1,2 si 3 vor fi acordate conform punctajului obtinut indiferent de numarul de participanti la sectiunea respectiva ( in acest caz chiar daca este un singur concurent si nu a intrunit punctajul necesar ocuparii locului I, acesta se va clasa pe locul II sau III).
LOCUL | NOTA |
I >> | 8.50 – 10.00 |
II >> | 7.00 – 8.49 |
III >> | 6.00 – 6.99 |
MENTIUNE >> | 5.00 – 5.99 |
**Decizia unui membru al juriului este definitivă şi nu poate fi modificată de nimeni, cu excepţia cazului de erori evidente care vor fi discutate şi corectate ulterior.
**Coregrafiile înregistrate într-o secţiune de dans sau disciplină incorectă vor fi jurizate şi transferate în secţiunea corectă fără a fi depunctate.
**Deciziile juriului trebuiesc respectate. Niciun dansator sau oricare alt participant nu poate perturba membrii juriului în timpul jurizării. Orice observaţie sau lipsă de respect faţă de un membru al juriului va fi penalizată de către organizatorul competiţiei.
**Solicitarea de obţinere a comentariilor şi punctajelor pentru un anumit dans, trebuie să fie transmisa in scris de către reprezentantul şcolii, clubului, asociaţiei sau fundaţiei sportive pe adresa de email: starevolutiondancefestival@gmail.com.
Cererea se va transmite în maxim 3 zile de la încheierea competiţiei şi trebuie să conţină elemente de identificare: numele coregrafiei şi numărul de înregistrare în cadrul competiţiei.
Răspunsul la solicitarea respectivă privind punctajele şi comentariile juraţilor va fi transmis in termen de maxim 5zile.
VII . INSCRIERE
Accesati platforma noastra de inscriere digitala:
>> https://starevolution.rdcp.ro/ – RDCPv2 (Romanian Dance Competition Platform)
Muzica se va incarca în format mp3 doar pe platforma RDCPv2 pana la data de 12 martie 2024!
Este obligatoriu ca instructorul să aibă la el melodia / melodiile in format mp3 pe un dispozitiv stick pentru a evita eventuale probleme tehnice.
Nu se admite muzica de pe telefon!
**Fiecare şcoală, club, asociaţie sau fundaţie sportivă este responsabilă (drepturi de auor) pentru propria muzică selectată. Sunt interzise versurile ofensatoare, rasiste şi/sau care conţin limbaj sexual explicit. Nerespectarea acestor reguli duce la descalificarea din competiţie.
VIII . PREMII
*Diploma si TROFEU personalizat pentru fiecare moment artistic din concurs (cate unul pentru solo/ duo/ trio/ quartet/ grup/ formatie)
*Medalie-martisor pentru fiecare participant
*”GOLDEN STAR”-ul editiei si MARTISOR VALORIC (acordat in functie de numarul de momente artistice inscrise in concurs) pentru fiecare scoala/club de dans
*Premii – martisor pentru instructor
*Premii speciale constand in burse de studiu si vouchere oferite de sponsorii si colaboratorii festivalului StarEvolution
*“STAR-PERFORMER”- premii cash : se vor acorda la finalul competitiei conform punctajului cel mai mare acumulat pe fiecare categorie de varsta ,disciplina de dans (conform cap.I din regulament) pentru nivelul de pregatire HA si Pro:
- BEST SOLO FEMALE
- BEST SOLO MALE
- BEST DUO/TRIO/QUARTET
- BEST GROUP
- BEST FORMATII
- BEST CHOREOGRAPHY
X . REGULI GENERALE
1.Alimentele şi băuturile sunt interzise în zona de concurs, în zonele aferente culiselor 2.Este necesară păstrarea curățeniei în sala de spectacol,in toate zonele de acces, toalete și vestiare.
3.Este interzisă blocarea culoarelor, casei scărilor și ieșirilor de urgență.
4.Organizatorii nu se obligă să suporte cheltuielile de cazare, deplasare şi masa ale participanţilor si insotitorilor acestora.
5. Sunt interzise materialele de recuzită care aduc deservicii altor participanţi, (ex. ulei, puf, pudra de talc, etc).
Sunt interzise efectele speciale, cum ar fi: foc deschis sau foc de artificii.
Accesoriile sunt permise, atât timp cât sunt aşezate rapid înaintea începerii coregrafiei şi scoase de pe scenă la sfârşitul numărului de către dansatori.
6. Organizatorii si proprietarii spatiului nu îşi asumă nici o responsabilitate pentru eventualele vătămări corporale produse accidental in timpul festivalului StaREvolution sau pentru pierderile de bunuri.
7. Orice prejudiciu adus spatiului interior si exterior ,in care se desfasoara festivalul de dans StaREvolution , va fi suportat integral de catre cauzator iar valoarea si achitarea acestuia se va face in relatie directa cu detinatorul de drept al spatiului inchiriat de organizator.
Toti concurentii participanti si ceilalti detinatori de drepturi(parinti / profesori si nu numai) autorizeaza prin prezenta folosirea, reproducerea, tiparirea, si publicarea numelor lor, imaginilor, a vocilor, fotografiilor in scopul promovării, difuzării atat de catre organizatori cat si de partenerii,sponsorii acestuia, fara pretentii materiale. Aceasta implică şi folosirea fotografiilor şi a altor materiale audio şi video făcute pe scena,la repetiţii în culise si in public, pe site-ul oficial al festivalului si partenerilor/sponsorilor sau a oricărui alt material/produs facut la Festivalul StaREvolution.
Durata autorizarii: perioada nelimitata.
Prezentul “Regulamentul – contract” are valoare juridica pentru toate partile implicate in eveniment. Nerespectarea lui atrage dupa sine consecinte stabilite de organizator, conform neajunsului provocat.